Ads Top

Lessen voor de energietransitie van de 21ste eeuw

Bij Uitgeverij Eburon is het boek "De Nederlandse aardgastransitie: Lessen voor de energietransitie van de 21ste eeuw" verschenen, geschreven door Sven Ringelberg.

Het boek geeft een overzicht van de grote energietransitie die Nederland vanaf 1960 doormaakte. Het is niet alleen het verhaal van een enorm infrastructuurproject met duizenden kilometers leidingwerk, maar ook van een zeer effectieve overheidscampagne om mensen te overtuigen over te stappen op aardgas. Daarnaast was het een indrukwekkende logistieke operatie, geleid door gemeenten en gasbedrijven, om miljoenen apparaten voor verwarming en koken te vervangen.

Nederland heeft met deze energietransitie iets unieks voor elkaar gekregen: binnen tien jaar tijd werd omgeschakeld van de ene naar de andere energiebron. Hoe is het gelukt om alle Nederlandse woningen geschikt te maken voor aardgas? Hoe reageerden burgers en wat was de rol van de gemeente en Rijksoverheid?

Auteur Sven Ringelberg is strategisch adviseur voor de verduurzaming van woningen en werkte voor meerdere woningcorporaties en gemeenten. Hij is regelmatig te beluisteren als spreker op congressen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.