Ads Top

1500 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s in Rotterdam

Bezitters van elektrische auto’s zijn straks in Rotterdam gegarandeerd van een oplaadplek op maximaal 200 meter van hun woning.

Deze laadpunten worden door ENGIE gerealiseerd aan wie de aanbesteding is gegund. Nu is dat nog 250 meter. De komende drie jaar komen er 1500 openbare laadpunten bij voor elektrische auto’s in Rotterdam, bovenop de huidige 2850.

Naast de beschikbaarheid van laadpalen was ook een lage prijs een belangrijk uitgangspunt in de aanbesteding. Rotterdam behoudt het vaste lage tarief van 31 cent per kWh (inclusief btw).

De laadpalen leveren 100 procent Nederlandse groene stroom, die voor een groot deel is opgewekt door lokale windmolens en zonnepanelen. Nieuwe laadpalen zullen worden voorzien van slimme laadtechnieken, waardoor ze pieken en dalen in het stroomnet op kunnen vangen. Elektrische auto’s kunnen op die manier bij gaan dragen aan het stabiel maken van het energienet.

De Rotterdamse aanbesteding is de grootste voor openbare oplaadpunten in Nederland. Rotterdam organiseerde de aanbesteding ook namens 29 andere Zuid-Hollandse gemeenten

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.