Ads Top

TU Delft onderzoekt nieuwe zonneparkeerplaats in Dronten

Een parkeerterrein met zonnepanelen waarbij hernieuwbare energieopwekking, elektrisch laden en energieopslag slim geïntegreerd zijn. In de Gemeente Dronten vond de officiële opening plaats van een parkeerterrein met 1100 zonnepanelen, die het gemeentehuis in combinatie met een grote batterij energieneutraal maken.

Bij het gemeentehuis van Dronten kunnen vanaf vandaag 120 auto’s onder een afdak parkeren, dat volledig bestaat uit zonnepanelen. Er zijn 16 laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s. Om die auto’s ook tijdens bewolkte dagen van duurzame energie te voorzien, zal een grote batterij de pieken in de elektrische stroom opslaan. Onderzoeker Rishabh Gotghe ontwikkelt samen met masterstudente Kaja Tegtmeijer een dashboard om inzicht te geven in de opbrengst van de zonnepanelen, de werking van de accu en de precieze besparing van CO2.

De insteek van dit ambitieuze project is om parkeerplaatsen zo efficiënt mogelijk te gebruiken, door ze uit te rusten met zonnepanelen en de geparkeerde, elektrische auto’s te gebruiken als batterij. Dit kan door de elektrische auto’s, die volgeladen zijn met zonne-energie, hun elektriciteit terug te laten leveren aan het net, wanneer het nodig is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.