Ads Top

Drenten besparen samen meer dan twee miljoen euro dankzij Energiebespaarlening Drenthe

Drenten hebben samen al meer dan 2 miljoen euro bespaard op hun energierekening dankzij het nemen van energiebesparende maatregelen met behulp van de Energiebespaarlening. Er zijn sinds de start in 2017 al bijna 3000 leningen afgesloten.

Dankzij de Energiebespaarlening kunnen huiseigenaren en eigenaren van appartementencomplexen (VvE’s) eenvoudig energiebesparende maatregelen doorvoeren, zonder een groot bedrag ineens te hoeven betalen.

De Energiebespaarlening is sinds 2017 verkrijgbaar met een rentekorting van 1 procent voor Drenten, dankzij een bijdrage van de provincie.

Met behulp van deze lage rente hebben 2720 inwoners en VvE’s hun woningen kunnen verduurzamen. Maatregelen die het meest genomen worden zijn hoogrendementsglas, zonnepanelen en gevelisolatie. In totaal zijn er met de Energiebespaarlening 6560 maatregelen genomen.

Tot nu toe besparen Drenten hiermee samen meer dan twee miljoen euro op hun energierekening. En ook de lokale ondernemers profiteren: er is dankzij de maatregelen in totaal 36 miljoen euro geïnvesteerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.