Ads Top

VSL lanceert eerste mobiele kalibratiefaciliteit voor waterstof in Nederland


Als eerste partij in Nederland lanceert VSL, ook bekend als het Nationaal Metrologisch Instituut, een mobiele kalibratiefaciliteit voor waterstof. Vanaf vandaag kan de mobiele faciliteit worden ingezet voor het kalibreren van waterstofpompen bij tankstations. Zo draagt VSL bij aan de inzetbaarheid van waterstof als vervanger van meer vervuilende brandstoffen.

Om waterstof commercieel aan te kunnen bieden naast bijvoorbeeld fossiele brandstoffen, is het voor openbare waterstoftankstations wettelijk verplicht om de pompen te laten certificeren door een hiertoe aangewezen instantie. Op die manier weten afnemers van waterstof aan de pomp zeker dat ze de hoeveelheid ontvangen waarvoor ze hebben betaald.

Voor een certificering is een kalibratie van de waterstofpomp noodzakelijk. Hieruit moet blijken of de pomp aan de nauwkeurigheidseisen voldoet. Sinds vandaag biedt VSL als eerste in Nederland de houders van waterstoftankstations de mogelijkheid om hun pomp te laten kalibreren door middel van een mobiele kalibratiefaciliteit.

In Nederland wordt stevig ingezet op het gebruik van waterstof in onder meer het openbaar vervoer, transport en particulier vervoer om de CO2-uitstoot te verminderen. Met behulp van de mobiele kalibratiefaciliteit van VSL kunnen tankstations nu de verplichte certificering voor het commercieel aanbieden van waterstof verkrijgen. De verwachting is dat vervoerders en particulieren daardoor op meer plekken kunnen tanken en het aantal vervoersmiddelen dat rijdt op waterstof zal groeien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.