Ads Top

Neptune Energy sluit contract met Borr Drilling voor Nederlandse en Britse boringen

Neptune Energy heeft een contract met Borr Drilling afgesloten voor het uitvoeren van boringen in zowel het Nederlandse als het Britse deel van de Noordzee. Door het combineren van de boringen voor beide landen worden niet alleen kosten, maar ook emissies bespaard. De overeenkomst heeft een contractwaarde van 21,4 miljoen dollar.
 
De activiteiten worden uitgevoerd door Borr Drilling's Prospector 1 jack-up rig. Deze is uitgerust met de nieuwste technologieën, waardoor het mogelijk is de koolstof- en stikstofemissies tijdens de activiteiten tot 95 procent te verminderen. Het betreft vier boringen voor Neptune Energy op het Nederlandse deel van de Noordzee: een exploratieboring naar ondiep gas (shallow gas), een boring van een additionele put in een bestaand veld en twee activiteiten voor het veilig ontmantelen van putten die aan het einde van hun levenscyclus zijn.
 
De Prospector 1 maakt gebruik van een Selective Catalytic Reduction (SCR)-systeem dat de uitstoot van stikstof (NOx) en koolstof (COx) vermindert. Harvey Snowling, Chief Operating Officer, Borr Drilling: “We zien ernaar uit om deze boringen samen met Neptune Energy op een veilige en efficiënte manier te realiseren.” Het contract omvat een optie voor nog een aantal putten, nadat deze eerste boorcampagne van zeven maanden is voltooid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.