Ads Top

Veel overlast van energiecowboys

Gerard Spierenburg, woordvoerder van de Consumentbond, bevestigt tegenover VARA Kassa dat de Consumentenbond veel overlast ziet van telefonische energieverkoop. Zo pleit de bond voor het compleet afschaffen van deze verkoopmethode.

Volgens Spierenburg zijn consumenten goed in staat om zelf op zoek te gaan naar aanbiedingen en onderzoek te doen naar verschillende aanbieders, zoals op het gebied van energie, en is telefonische verkoop niet meer van deze tijd. Ook stelt Spierenburg dat valt te betwisten of contracten die worden aangegaan wel voldoen aan het schriftelijkheidsvereiste dat geldt voor energiecontracten.

Kassa sprak met iemand die tot voor kort telefonisch energiecontracten verkocht heeft namens NLE. Camille (naam gefingeerd) moest zich aan de telefoon voordoen als een onafhankelijke energievergelijker, maar altijd een contract van NLE verkopen. Camille bevestigt dat in een callcenter waar energiecontracten verkocht moeten worden alles draait om ‘sales’. Als hij niet minstens vier contracten per dag verkocht was hij niet zeker van zijn baan. Ook hij bevestigt dat hij consumenten aan de telefoon direct een mail moest sturen met het ‘aanbod’ waarna ze op de link moeten klikken. Dat betekende voor hem dat zijn verkoop geslaagd was, en hij zei er expres niet duidelijk bij dat dit betekende dat de persoon aan de andere kant van de lijn over 14 dagen automatisch naar NLE werd overgezet. Voor iedere ‘sale’ kreeg hij een bonus, en verkocht je niet genoeg dan werd door een leidinggevende vermeld dat je niet meer terug hoefde te komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.