Ads Top

N470 krijgt duurzame schaftkeet

Binnenkort start de bouw van de meest duurzame weg van Nederland, de N470. Zo’n innovatieve weg kan natuurlijk niet zonder een duurzame schaftkeet. Aannemer Boskalis Nederland plaatste vandaag met veel trots de bouwkeet bij rotonde Keijzershof.

De keet heeft een aantal duurzame eigenschappen, waarmee hij maar liefst 70 procent CO2 bespaart ten opzichte van de traditionele variant. Zonnepanelen op het dak voeden het accupakket in de aggregaat. Wanneer de opbrengst van zonne-energie lager is, bijvoorbeeld in de winter, wordt biobrandstof gebruikt. De wanden, vloer en het dak van de 30m2 keet zijn beter geïsoleerd waardoor er minder verwarmd hoeft te worden. Energie slurpende elektrische kachels zijn vervangen door infrarood kachels die reageren op beweging, en dus alleen aan staan wanneer mensen in de keet zijn. Tot slot is de keet voorzien van een bio toilet.

De duurzame schaftkeet is een van de resultaten van de brainstormsessies die vorig jaar plaatsvonden. Boskalis nodigde tijdens een innovatiesessie haar medewerkers  uit om samen na te denken over het verduurzamen van het bedrijf. Een schaftkeet die van alle gemakken is voorzien en tegelijkertijd zo min mogelijk CO2 uitstoot, werd de concrete uitwerking van deze sessie. Het resultaat is nu te bewonderen langs de N470.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.