Ads Top

Eerste zonnepanelen van de groepsaankoop Apeldoorn Zuidoost geïnstalleerd

De eerste zonnepanelen van de groepsaankoop actie in Apeldoorn Zuidoost zijn in maart geïnstalleerd. Eén van die installaties was afgelopen woensdag, in de wijk De Maten. Vertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn en de installateur gingen langs bij de familie Elshof met een bloemetje en taart.

De familie Elshof was een van de eersten die zich inschreven voor de groepsaankoop, naar aanleiding van de brief die de gemeente in januari stuurde aan bewoners van de regio Apeldoorn Zuidoost. In deze brief deed de gemeente bewoners een aanbod om zonnepanelen aan te schaffen, tegen aantrekkelijke voorwaarden. De gemeente Apeldoorn organiseerde de actie samen met het Regionaal Energieloket.

Met deze actie wil de gemeente duurzame energieopwekking door particulieren stimuleren. De groepsaankoop bundelt de vraag naar zonnepanelen in één gebied, waardoor een scherpe prijs mogelijk is en de bewoners ontzorgd worden in de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

In februari ging de actie van start en waren er drie informatieavonden. Ruim 650 huishoudens schreven zich in voor een woningopname. Inmiddels hebben 50 huishoudens via de groepsaankoop zonnepanelen aangekocht en de komende tijd volgen er meer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.