Ads Top

IO.Energy wil comfort en de energiefactuur van de eindgebruiker optimaliseren

De Belgische netbeheerders Elia, Fluvius, ORES, Sibelga en Resa hebben het IO.Energy project (Internet of Energy) gelanceerd. Dit gebeurt in samenwerking met de bedrijfswereld,

IO.Energy is een Belgisch pioniersproject dat door uitwisseling van data tussen alle actoren op de energiemarkt, de ontwikkeling van nieuwe diensten mogelijk wil maken. De eindgebruiker staat hierin centraal. Dankzij een digitaal communicatieplatform kan hij zijn productie- en consumptiegedrag aanpassen aan de noden van het moment. Door bijvoorbeeld het verbruik op piekmomenten te vermijden, zal de consument zijn energiefactuur kunnen optimaliseren. Tegelijk wordt het elektriciteitssysteem zo efficiënter en duurzamer.

Het flexibel omspringen met productie en consumptie wordt steeds belangrijker in een hernieuwbare wereld waar het aanbod aan wind- en zonne-energie voortdurend varieert. Door de veranderende context van de energietransitie, wordt het voor de netbeheerders steeds uitdagender om de balans te handhaven tussen vraag en aanbod en congesties op de netten te beheren.

Via een gezamenlijk initiatief willen de netbeheerders die uitdagingen ombuigen naar opportuniteiten. Dat lukt enkel door een brede coalitie van bedrijven en organisaties op te zetten die via samenwerking nieuwe diensten opzetten die tegemoetkomen aan de verwachtingen van de consument.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.