Ads Top

164 bussen in Groningen en Drenthe gaan volledig elektrisch rijden

164 bussen in Groningen en Drenthe gaan vanaf december volledig elektrisch rijden. Een aantal andere bussen rijdt op synthetische biodiesel. Nu rijden er al twee bussen op waterstof. Daar komen volgend jaar nog 20 tot 30 waterstofbussen bij. Met de nieuwe bussen dringt het OV-bureau Groningen Drenthe de CO2-uitstoot met 90 procent terug.

Op 4 maart werd bij het OV-bureau een aantal demobussen van verschillende leveranciers gepresenteerd. De eerste bussen worden na de zomer geleverd. Dan gaan chauffeurs ervaring opdoen met de techniek en oefenritten maken. In december worden de bussen in de dienstregeling opgenomen.

De elektrische bussen hebben een groot batterijpakket, waardoor ze alleen ’s nachts hoeven op te laden. Met één keer laden kunnen de bussen een hele dag rijden. De voordelen van duurzame bussen zijn dat ze minder schadelijke stoffen uitstoten, minder geluid maken en beter voor het klimaat. Verder zijn de bussen van binnen ook stiller en comfortabel met goede stoelen, wifi en airco.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.