Ads Top

Dordrecht is groene ringweg rijker

De groene ringweg is geen uitbreiding van de N3, ook staan er geen flitspalen en er staat nooit file. Nee, deze ringweg ligt in de Dordtse ondergrond en dient een ander doel: het leveren van duurzame warmte.

De ring, onderdeel van het warmtenet Dordrecht, is vanaf nu helemaal rond dankzij de laatste – zogenaamde  ‘gouden’ - las. De ‘gouden las’ is bijzonder omdat deze niet aan de binnenzijde wordt gecontroleerd. Precies daarom vraagt het aanbrengen ervan om nog meer aandacht en precisie dan anders.

De ‘gouden las’ werd op 28 maart symbolisch bezegeld door wethouder Rik van der Linden. Met de ondergrondse warmtering kan het warmtenet Dordrecht verder groeien. Wethouder Rik van der Linden noemt de ‘gouden las’ een nieuwe mijlpaal voor Dordrecht bij het verduurzamen van de stad.

Het warmtenet is ruim 22 kilometer lang en aangelegd in circa zes jaar tijd. In Dordrecht zijn nu ca. 4.700 woningequivalenten aangesloten op het warmtenet. Eind 2019 zullen dat er ongeveer 6000 zijn.

Dankzij de ring kunnen nog meer woningen en gebouwen in Dordrecht op het warmtenet worden aangesloten, aldus Robert Crabbendam, manager business management bij HVC. 'De nieuwe tracés gaan aftakken van het hoofdnet. In 2019 staat de aanleg van een warmteleiding gepland in Sterrenburg en de Baanhoekweg.  Ook onderzoeken we lokale warmtenetten in Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.