Ads Top

Groeigeld voor Solar Monkey

Solar Monkey, leverancier van zonnepanelensoftware, heeft in een nieuwe ronde kapitaal opgehaald. Het bedrag van 1 miljoen euro wordt gebruikt om de uitrol van zonne-energie te versnellen.

De nieuwe financiering komt van 4impact en de bestaande investeerders – InnovationQuarter vanuit haar fonds IQCapital en een informele investeerder.

Het Delftse Solar Monkey levert software voor het op afstand ontwerpen en monitoren van zonne-energiesystemen. Dit stelt installateurs in staat om zonder huisbezoek een systeem te ontwerpen en offreren, met het vertrouwen dat het ontwerp optimaal is.

Het bedrijf bedient al honderden installateurs binnen Nederland die gezamenlijk een leidend marktaandeel van nieuwe installaties hebben. Solar Monkey richt zich nu op internationale markten in lijn met haar missie om de uitrol van zonne-energie te versnellen. Op verzoek van haar klanten heeft Solar Monkey al de eerste stappen gezet in België. Meer landen zullen volgen, vooral daar waar installateurs nog gebruik moeten maken van handmatige methoden om ontwerpen en offertes op te stellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.