Ads Top

2019 nu al een recordjaar voor zonne-energie

Volgens onderzoeksbureau Dutch New Energy Research worden in 2019 bijna 7 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd. Dat is een groei van 30 procent.

Het onderzoeksbureau onderzoekt ieder kwartaal de gehele keten van de zonne-energiesector. Daaruit blijkt dat nagenoeg alle zonne-energiebedrijven in de eerste drie maanden een record groei boekten.

Als de groei van de eerste drie maanden doorzet, en dat is wel de verwachting, betekent zal eind 2019 ruim 5 procent van de totale Nederlandse stroomproductie al met zonne-energie wordt opgewekt.

Volgens het onderzoeksbureau gaat deze groei niet probleemloos. Zo ondervindt het elektriciteitsnet lokaal problemen, met name in de rurale gebieden, omdat het net daar het zwakst is en de groei van zonne-energie het grootst.

Naast het verzwaren van netten is het opslaan van energie de andere oplossing. Er zou volgens het bureau tijdelijk meer wettelijke experimenteerruimte en subsidies beschikbaar gesteld moeten worden voor energie opslag. Zowel voor grote projecten als voor consumenten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.