Ads Top

Feestelijke opening zonnepark Roodehaan

Met het doorknippen van een lint bij de ingang opende Philip Broeksma, wethouder Energietransitie, woensdag officieel het Groninger Zonnepark Roodehaan. Het park van 22 hectare is qua oppervlakte het grootste zonnepark in de gemeente Groningen. De ruim 81.000 zonnepanelen gaan met een vermogen van 11,4 MW meer dan 3.500 huishoudens van lokale groene stroom voorzien.

Roodehaan is volgens Sunprojects een van de grootste zonneparken met zogenoemde ‘dunne film’ zonnepanelen in Nederland. De zonnepanelen zijn geproduceerd in Duitsland door Solibro, een dochteronderneming van het Chinese Hanergy. Bij de opening was een afvaardiging van de Chinese ambassade aanwezig. “Dit zonnepark is het resultaat van een internationale samenwerking, waarbij China en Chinese partners een bijdrage leveren aan de energietransitie in Nederland en de verduurzamingsdoelstellingen van de gemeente Groningen”, zegt Guosheng Zhang, hoofd Economische Zaken van de Chinese ambassade.

In totaal is ruim 800 MW aan zonnestroominstallaties nodig om de Groningse ambitie te realiseren. Het leggen van zonnepanelen op daken van woningen en bedrijfsgebouwen levert zo’n 300 MW op, voor de overige 500 MW zijn zonneparken nodig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.