Ads Top

Klaslokalen PCC Het Lyceum en woningen Zorgcirkel Westerhout verwarmd door groene warmte

Niemand heeft het door. Zowel de bewoners van het deels rijksmonument Westerhout tijdens een potje kaarten als de leerlingen die zich haasten om op tijd te zijn voor de les. Het is aangenaam warm, de zon schijnt afgewisseld met wat regen en de dag loopt zoals verwacht. Toch is er wat veranderd. Het warme water dat zich verspreidt door de radiatoren wordt niet opgewarmd door aardgas, maar door een bron 2,5 km verderop.

Leerlingen van PCC Het Lyceum (onderdeel van het Petrus Canisius College) groeten enthousiast de bewoners van Zorgcirkel Westerhout en begeleiden de gasten naar het klaslokaal. Op naar de mini-les over duurzaamheid die ze hebben voorbereid. Op woensdag 13 februari presenteerden de leerlingen resultaten uit hun duurzaamheidsproject. Dit als onderdeel van de officiële aansluiting van PCC Het Lyceum en Zorgcirkel Westerhout op het warmtenet van HVC. De historische panden worden nu verwarmd door warmte uit de bio-energiecentrale, de oven van 830 graden 2,5 km verderop die afvalhout verbrandt.

Het PCC heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De school wil zijn leerlingen bewust maken van keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van energiegebruik en gezondheid. “In 2010 werd PCC Oosterhout, de vestiging aan de Vondelstraat, al aangesloten op het warmtenet. De plannen zijn er om ook PCC Fabritius in de toekomst aan te sluiten. Dat zou heel mooi zijn” vertelt Frans van Pinxteren, voorzitter college van bestuur van het Petrus Canisius College.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.