Ads Top

Kinderboerderij de Molenwei binnen 5 jaar energieneutraal

Op 1 juli 2016 is een nieuw initiatief van start gegaan om te komen tot meer verduurzaming van maatschappelijke organisaties via een revolutionair idee: oppervlakte ter beschikking stellen in ruil voor zonne-energie. Rotterdam omarmde het initiatief van Softs als eerste.

Op kinderboerderij de Molenwei vindt de lancering plaats van het eerste Softs Energiesponsor Project in de wereld. Dit project maakt het door de plaatsing van zonnepanelen mogelijk om binnen vijf jaar, zonder zelf te investeren, duurzaam én economisch energieneutraal te worden. Met een energierekening van 0,- euro blijft er meer geld over om te besteden aan de kerntaken. Ook het nieuwe wijkcentrum De Slinger in Rotterdam Charlois krijgt deze unieke kans. Het project is mogelijk gemaakt door de NAM.

Het initiatief draagt goed bij aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Rotterdam, waarbij ingezet wordt op meer zonne-energie. Door bijvoorbeeld daken van het eigen vastgoed te voorzien van zonnedaken en daarin energiebesparende maatregelen door te voeren. Maar ook worden samen met marktpartijen nieuwe zonproducten ontwikkeld zoals postcoderoos, zonnepanelendelen, grootschalige zonneparken, zonnepanelen op schooldaken, etc. Ook stimuleren we dat corporaties en woningeigenaren energiebesparende maatregelen uitvoeren in hun woningen.

Softs ontwikkelde een gepatenteerd systeem van draaibare, driehoekige panelen: ‘multifunctionele zonnecentrales’. Schijnt de zon, dan wekken de zonnepanelen energie op. Is het bewolkt, dan draait het systeem een slag en absorbeert bijvoorbeeld CO2. Of het draait nog een slag en toont een logo of een boodschap. De driehoekige panelen zijn overigens ook te gebruiken om de lucht te zuiveren (bijvoorbeeld op geluidsschermen langs de snelweg) of om regenwater op te vangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.