Ads Top

Groen-krijgt-Poen-Bonus voor wie weg gaat bij grijs energiebedrijf

Mensen die weggaan bij een fossiel energiebedrijf en kiezen voor echt groen worden beloond met een extra bonus van 50 euro.

Met de lancering van een nieuwe energievergelijker opent milieuorganisatie WISE de aanval op de 'grote fossiele energiebedrijven met veel slapende klanten'.

De energiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor steeds meer CO2, luchtvervuiling en de groeiende hoeveelheden gevaarlijk kernafval zijn volgens WISE op één hand te tellen: het zijn voornamelijk de grote energiebedrijven Essent (RWE), Delta, Engie, Eon en Nuon (Vattenfall) (1)

Essent heeft twee kolencentrales en is daarnaast aandeelhouder (30 procent) van de kerncentrale in Borssele. De andere aandeelhouder is het Zeeuwse energiebedrijf Delta.

Het Franse energieconcern Engie heeft twee kolencentrales in Nederland. Eon is eigenaar van een grote kolencentrale op de Maasvlakte en Nuon exploiteert de kolencentrale bij Amsterdam. Ze scoren allemaal een dikke onvoldoende in het jaarlijkse grote milieuonderzoek naar de energiebedrijven.

Peer de Rijk, directeur WISE: 'Deze energieleveranciers doen zich in reclames graag voor als groen. Een mooi groen product in de etalage, de rest van de winkel vol met kolen en uranium. En dat terwijl er een enorme uitdaging ligt om het aandeel duurzaam opgewekte energie in Nederland snel te laten groeien'.

WISE roept klanten van de grote grijze energieleveranciers op om weg te gaan en over te stappen naar echt groene stroom bij een echt groen energiebedrijf. Om dit te faciliteren heeft WISE nu een groene energievergelijker gelanceerd.

De vergelijker laat ook de grijze energieleveranciers zien, maar overstappen kan alleen naar de echt groene. Er doen al drie van de zes meest duurzame energiebedrijven mee aan de vergelijker. WISE voert gesprekken met de andere drie en hoopt die binnenkort ook te kunnen verwelkomen als deelnemer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.