Ads Top

Omwonenden halen winst uit hun investering in hun windturbines

Omdat ze wilden participeren in een duurzaam project in eigen streek en hun investeringen wilden diversifiëren, investeerde een duizendtal omwonenden van windmolenparken van ENGIE Electrabel in de coöperatieve Electrabel CoGreen. Dit jaar brengen hun aandelen een dividend op van 6 procent. Vorig jaar was dat 4 tot 5 procent

Op het gebied van hernieuwbare energie is de ambitie van ENGIE Electrabel, de grootste speler in de energietransitie, duidelijk: de onderneming wil de geïnstalleerde capaciteit aan onshore windenergie verdubbelen tegen 2020. Dit jaar alleen al bouwen we 32 nieuwe turbines.

Sinds 1 januari 2014 konden bijna 1.000 omwonenden kiezen om maximaal 20 aandelen te kopen in een tiental windmolenparken van de coöperatieve Electrabel CoGreen.

Enkele dagen geleden kregen de coöperanten van Electrabel CoGreen goed nieuws: de Algemene Vergadering besliste om hen een dividend uit te keren van in totaal iets meer dan 55.000 euro. Een mooi bedrag dat te danken is aan een productieverhoging met 7,6% van de parken in Zwevegem-Harelbeke, Frasnes-les-Anvaing, Sint-Gillis-Waas, Lochristi-Zele en Poperinge. Concreet brengt elk aandeel, dat aan 125 euro gekocht werd, dit jaar 7,5 euro op. Een opbrengst van 6% dus. Niet vanzelfsprekend in deze tijden...

Tijdens de tweede helft van 2016 organiseert Electrabel CoGreen opnieuw een inschrijvingsperiode voor nieuwe coöperanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.