Ads Top

Elektrisch rijden met subsidie

Inwoners en bedrijven in Den Haag kunnen een 100% elektrische auto kopen met subsidie. Dat mag een tweedehands of nieuwe auto zijn. Bij aankoop van een tweedehands auto geeft de gemeente € 3.000 subsidie, bij aankoop van een nieuwe auto is het bedrag € 5.000. Via de regeling kunnen 100% elektrische personenauto’s, bestelauto’s of taxi’s met subsidie worden aangeschaft. De subsidie kan vanaf 1 juli worden aangevraagd. 

Elektrisch rijden is goed voor de luchtkwaliteit. En dat is weer goed voor de gezondheid van de inwoners van Den Haag. Daarom stimuleert de gemeente via het Actieplan luchtkwaliteit 2015-2018 verschillende activiteiten op het gebied van elektrisch vervoer. Zo worden er door de hele stad laadpalen neergezet (inmiddels staan er al ruim 500) en brengt de gemeente elektrisch rijden via bijeenkomsten onder de aandacht.

Elektrische auto’s zijn duurder dan dezelfde niet-elektrische auto’s. Door een deel van dit verschil te subsidiëren, wil de gemeente particulieren en bedrijven verleiden om schoner te gaan rijden. Voor veel-rijders (taxi’s, koeriers en andere veel-rijders) is elektrisch rijden het meest interessant. Zij verdienen de aanschaf het snel terug dankzij de lagere energiekosten per kilometer en de lagere kosten voor onderhoud. Maar ook voor particulieren is de regeling interessant. Voor hen is dit de 1e regeling die elektrisch rijden financieel aantrekkelijk maakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.