Ads Top

Half miljoen besparing bij ProRail door duurzame maatregelen

Zonnepanelen op hoofdkantoor de Inktpot, dwarsliggers op het spoor van gerecycled kunststof en een spoor dat zélf energie opwekt. Dat is een greep uit de duurzame oplossingen die te lezen zijn in het eindrapport van The Green Quest aan ProRail.

Vijf weken werkten de technische experts van SUEZ en ENGIE, de experts van het Green Team én het publiek samen aan duurzame oplossingen voor de spoorbeheerder. Het resultaat: 21 adviezen die kunnen leiden tot een jaarlijkse besparing van € 450.000 op de energie- en afvalrekening.

De effectieve uitvoering van de adviezen leidt tot een CO2-neutraal hoofdkantoor (De Inktpot) en verkeersleidingspost (Amersfoort). Ook dragen de adviezen bij aan de doelstelling van ProRail voor nul-op-de-meter voor energie en materialen. De terugverdientijd van de investering die hiermee gemoeid gaat bedraagt minder dan 6 jaar.

De meeste adviezen hebben betrekking op hoofdkantoor De Inktpot. Zo kan door energiebesparing en met zonnepanelen de Inktpot volledig CO2-neutraal worden. Een CO2-positief pand ligt zelfs binnen handbereik.

The Green Quest is een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met ENGIE Nederland en SUEZ Recycling and Recovery Netherlands . Het Green Team van duurzaamheidsexperts dat het eindrapport heeft opgesteld bestaat uit duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, WakaWaka CEO Maurits Groen, duurzaam ondernemer Jan Paul van Soest, duurzaam ondernemer Talitha Muusse, energiedeskundige Marieke van der Werf en projectleider Mark Beumer.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.