Ads Top

IKEA vernieuwt aanbod zonnepanelen voor huiseigenaren in Nederland

IKEA start met het online aanbieden van zonnepanelen voor huiseigenaren in Nederland. Met twee keuzemogelijkheden en lage prijzen voor complete zonne-energiesystemen spant IKEA zich in om een duurzamer leven thuis voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Klanten die online een zonne-energiesysteem willen aanschaffen, kunnen het aanbod eerst bekijken in een speciale shop voor zonne-energie in de woonwarenhuizen. IKEA Barendrecht bijt vandaag het spits af met zo’n ‘zonnepanelen shop’; de andere Nederlandse winkels volgen komende maanden.

Het nieuwe aanbod volgt op een uitvoerige proef met zonne-energiesystemen voor huiseigenaren die IKEA in 2014 en 2015 heeft gedaan in Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland. “Steeds meer Nederlanders zijn geïnteresseerd in het zelf opwekken van energie,” weet Sustainability Manager Lisen Wirén van IKEA Nederland. “Maar consumenten geven ook aan op te zien tegen de hoge kosten van zonnepanelen en vinden het lastig de juiste informatie en een betrouwbare dienstverlener te vinden. IKEA wil die obstakels met het nieuwe aanbod zonnepanelen wegnemen.” 

Consumenten kunnen via www.IKEA.com/nl gebruikmaken van een calculator voor zonnepanelen die direct aangeeft wat voor hun woonsituatie de mogelijkheden en kosten zijn, en welke besparingen zijn te realiseren. In een volgende stap kan een offerte op maat worden aangevraagd. IKEA biedt twee verschillende systemen aan: één op basis van volledig zwarte monokristallijn panelen met een maximaal vermogen van 285Wp (Wattpiek) per paneel en één met goedkopere, blauwe polykristallijn panelen (270Wp).

Inclusief omvormer en monitoringsysteem, volledige installatie en uitgebreide garantie heeft een gemiddeld systeem met 10 monokristallijn panelen een prijs vanaf € 4.020; een systeem met 10 panelen van polykristallijn koop je vanaf  € 3.645. In deze all-in prijzen is al 15% IKEA FAMILY korting verwerkt*. Voor het ontwerp, de offerte en de installatie van de zonne-energiesystemen werkt IKEA samen met het bedrijf Solarcentury.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.