Ads Top

Bijna 1 miljoen euro beschikbaar voor zonneleningen

Met ingang van 1 augustus 2016 stellen de gemeente Assen en de provincie Drenthe een bedrag van € 937.408,- beschikbaar voor het verstrekken van zonneleningen. Met de zonnelening is het mogelijk om tegen een lage rente geld te lenen voor zonnepanelen of een zonneboiler.

De belangstelling voor de zonnelening was vorig jaar zo groot dat het beschikbare bedrag binnen twee weken al op was. Reden voor de gemeente en de provincie om wederom een bedrag beschikbaar te stellen.

Bij het afsluiten van een zonnelening kan tegen een vaste, lage rente een bedrag van maximaal € 7.500,- worden geleend. Dit bedrag is enkel beschikbaar voor het opwekken van zonne-energie, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen of een zonneboiler.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voeren de subsidieregeling uit. Het SVn bepaalt of mensen in aanmerking komen voor de lening. Zij toetsen daarbij of de gegadigde in staat is om de lening terug te betalen. Op www.svn.nl/rentetarieven

Deze actie maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma waarmee de gemeente Assen onder andere duurzaam wonen stimuleert. Verbeter met zonne-energie uw energielabel. Dit is beter voor het milieu zorgt voor meer comfort en lagere energielasten. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.