Ads Top

Duurzame Parksessies in Haarlem

De komende woensdagen zijn de Parksessies in de Haarlemmerhout. Met een picknickkleedje, wijn, muziek en gezelligheid. En duurzame oplossingen.

Het Haarlemse bedrijf Green Battery zorgt voor duurzame energie. De Green Battery slaat energie van zonnepanelen, windmolens of GreenChoice op in een mobiele batterij. Hiermee is de Green Battery een goed alternatief voor lawaai makende dieselgeneratoren die vaak op festivals worden gebruikt. Green Battery is bedacht door Haarlemmer Han Huiskamp. Met de aanwezigheid van de Green Battery op de Parksessies krijgt de mobiele batterij weer een stukje bekendheid. Nog maar weinig overheden, bedrijven en organisaties kennen deze oplossing terwijl de Green Battery een grote bijdrage levert aan de verduurzaming van evenementen.

Festivals in Haarlem worden steeds duurzamer. In de groene omgeving van de Haarlemmerhout is de Green Battery een goed alternatief voor een aggregaat voor mens, plant en dier. De gemeente ziet deze initiatieven graag in deze groene omgeving. Daarom is er ook gezocht naar een goed zichtbare plek voor de Green Battery zodat bezoekers zien dat er duurzame energie wordt gebruikt.

Projectleider van de Parksessies Maarten Claus heeft, samen met zijn team, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het festival is zonder dranghekken, commercie en drankmuntjes. Er staan tafels en bankjes van sponsor Nederlands Hout. Spaarnelanden plaatst afvaleilanden op het terrein waar bezoekers apart papier, plastic, glas en restafval kunnen deponeren. En het festival verkoopt flessen met statiegeld.

Op vier zomerse woensdagen van 17.00 – 23.00 uur is in de Haarlemmerhout dit kunst-, muziek- en theaterfestival. Data: 13 juli – 20 juli – 27 juli – 3 augustus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.