Ads Top

Start zonnepanelen op UMC Utrecht

Maandag 4 juli is begonnen met de installatie van 2400 zonnepanelen op de daken van het UMC Utrecht. Begin oktober moet alles gereed zijn. De zonnepanelen gaan dan jaarlijks zo’n 540.000 kWh produceren, vergelijkbaar met het elektragebruik van 164 huishoudens.

Ook de Universiteit en Hogeschool gaan zonnepanelen plaatsen. Samen zijn dat er dit jaar ca. 8000 op het Utrecht Science Park.​Hiermee heeft het Utrecht Science Park/De Uithof het grootste oppervlak aan zonnepanelen in Utrecht en behoort het tot de top 10 in Nederland.

De duurzaamheidsambitie van het UMC Utrecht richt zich onder andere op een schone omgeving voor nu en de toekomst. In 2030 wil het UMC Utrecht CO2-neutraal zijn en de grondstofkringlopen gesloten hebben. Ruim 30 procent van de ingekochte energie van het UMC Utrecht is al duurzame energie en daarnaast wordt gebruikgemaakt van warmte-koude-opslag in de bodem. Het plaatsen van zonnepanelen levert een goede aanvulling hierop.

De Universiteit Utrecht heeft de ambitie om in 2020 50 procent van het energiegebruik duurzaam op te wekken, onder meer door warmte-koude-opslag, windenergie en het benutten van zonlicht. De bijdrage aan duurzame energieopwekking door zonnepanelen is weliswaar beperkt, maar er zijn ook andere voordelen. Het draagt bij aan een beperking van de CO2-footprint. Bovendien biedt het de mogelijkheden voor versterking van de onderzoeks- en onderwijscomponent van betrokken faculteiten.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.