Ads Top

Essent en Tamoil lanceren OGO CNG voor duurzaam rijden

Tamoil en Essent lanceren OGO CNG. OGO CNG maakt duurzaam rijden op groen gas voor iedereen in Nederland bereikbaar. Essent levert groen gas. Tamoil biedt de duurzame brandstof via de OGO CNG pompen aan op haar tankstations. Het nieuwe merk moet een van de drie grootste aanbieders van groen gas voor auto’s in Nederland worden.

Essent is de grootste leverancier van groen gas in Nederland en ziet voor groen gas ook kansen in duurzame mobiliteit. Tamoil heeft een uitgebreid netwerk aan tankstations en voert een actief beleid op het gebied van duurzaamheid. Beide partijen werken nu samen, omdat zij ervan overtuigd zijn dat duurzame mobiliteit pas echt een kans maakt als deze betaalbaar wordt. Via OGO CNG komt groen gas als duurzame brandstof ruim beschikbaar voor consumenten en de klein-zakelijke markt. Het is de eenvoudigste manier om direct op brandstofkosten te besparen én groen te rijden.
Dorkas Koenen, directeur marketing verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het merk OGO CNG bij Essent: “Het is logisch dat wij als leider in groen gas een prominente rol willen spelen in het verduurzamen van mobiliteit in Nederland. Op dit vlak kan nog veel winst worden behaald. Wij zien een sleutelrol voor groen gas als brandstof vanwege de duurzame eigenschappen, prijs en de goede prestaties. Zo willen we duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar maken.”

Peter Etman, directeur Tamoil Nederland B.V.: “Om de consument milieuvriendelijker te laten rijden, heb je betaalbare, duurzame auto’s nodig. Groen gas-aangedreven auto’s zijn er in alle soorten en maten: van stadsauto tot luxe model. Vervolgens moet de milieuvriendelijke brandstof in ruime mate beschikbaar zijn. Dat kunnen wij bieden via onze Tamoil tankstations. Er staat de consument straks niets in de weg om te kiezen voor groen gas.” Tamoil Nederland richt zich op de inkoop en het produceren van groene energie en op het reduceren van de energieconsumptie.

Essent en Tamoil hebben de ambitie om van OGO CNG een landelijk dekkend netwerk maken. Doelstelling is om rond 2020 vijftig CNG-pompen te realiseren. OGO wil een top drie speler in de CNG markt in Nederland worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.