Ads Top

Vattenfall bouwt windpark voor kust van Aberdeen

Vattenfall heeft besloten meer dan 3 miljard Zweedse kronen (bijna 36 miljoen euro) te investeren in een gecombineerd windpark en technologieontwikkelingscentrum voor de kust van Schotland.

Het windpark heeft de naam European Offshore Wind Deployment Centre (EOWDC) en omvat elf turbines, goed voor 92,4 MW. Behalve dat er elektriciteit wordt opgewekt, wordt het ook een centrum om nieuwe technologie voor offshore windenergie te testen en te ontwikkelen.

"We willen onze windenergiecapaciteit in 2020 verdubbelen van 2 naar 4 GW, en onze kosten voor offshore windenergie verlagen en stroomlijnen. Onze investering in het European Offshore Wind Deployment Centre voor de kust van Aberdeen is een belangrijk onderdeel van dit proces", aldus Magnus Hall, CEO van Vattenfall.

De Schotse regering heeft in 2013 al toestemming gegeven voor de bouw van het windpark bij Aberdeen. Na een juridische beroepsprocedure kreeg het project in december 2015 eindelijk groen licht.

De bouw van het windpark start naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar, zodat er in het voorjaar van 2018 begonnen kan worden met het opwekken van elektriciteit.

Het project voor de bouw van het EOWDC werd gepland met een lokale partner, de Aberdeen Renewable Energy Group. Overeenkomstig eerdere afspraken neemt Vattenfall de aandelen van de Aberdeen Renewable Energy Group over en verwerft het zo de volle eigendom van het windpark.

Het besluit om in het EOWDC te investeren komt een paar weken na de beslissing van Groot-Brittannië om de EU te verlaten en toont Vattenfalls duurzame betrokkenheid bij windenergie in Groot-Brittannië.

"Dit project onderstreept onze langetermijndoelstelling om onze windenergiecapaciteit in Groot-Brittannië uit te breiden. De Britse regering wil dat windenergie een belangrijk deel blijft uitmaken van de klimaatneutrale elektriciteitsopwekking in het land. Wij willen deel uitmaken van deze ontwikkeling en onze productie in Groot-Brittannië vergroten", vertelt Magnus Hall.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.