Ads Top

De goedkoopste energieleverancier van Nederland vergelijken (i.m.)

Het is niet altijd even gemakkelijk om de goedkoopste energieleverancier uit te kiezen, al helemaal niet wanneer energieleveranciers de verkeerde netbeheerkosten op hun website hanteren. Dit was onlangs het geval bij de Nederlandse Energie Maatschappij en Qurrent.

De website goedkoopste energieleverancier heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan de ontwikkeling van een energie vergelijk systeem. Hierbij worden zeer accuraat de energieprijzen berekend en krijgt de consument daarbij de opbouw van de energieprijs te zien en wat daarbij de maandelijkse en jaarkosten zijn. Hierbij viel het op dat de netbeheerkosten van Qurrent en de NLE niet overeenkwamen met die van Enexis.

Netbeheerkosten bij de goedkoopste energieleverancier
De ontwikkelaars van de energie vergelijker vinden het belangrijk dat de consument eerlijk en overzichtelijk energie kan vergelijken met de juiste prijzen. Om dit te realiseren gebruiken ze de gegevens van de energieleveranciers zelf. Toen aan het licht kwam dat de netbeheerkosten afweken bij Qurrent en de NLE is er actie ondernomen en contact opgenomen met de leveranciers.

Ondertussen zijn de kosten gecorrigeerd en worden de tarieven voor Enexis van 2016 gehanteerd door de bovengenoemde energieleveranciers. De consument kan er nu weer van uit gaan dat deze leveranciers van gas en elektriciteit de juiste jaarprijzen en maandvoorschotten op hun websites hanteren.

Overzichtelijk energie vergelijken
Door de vele energieleveranciers in Nederland is het een hoop werk om alle contracten goed met elkaar te vergelijken. Gelukkig kan je nu in één overzicht zien wat je kwijt bent aan energie en wie daarbij het goedkoopste is met de nieuwe energie vergelijker.

De prijzen van energie accuraat berekenen gebeurd door de tarieven voor gas en elektriciteit te vermenigvuldigen met het door de bezoeker ingevoerde verbruik en daar netbeheerkosten bij op te tellen en de vermindering in energiebelasting van af te halen. Daarbij houdt het systeem rekening met de verschillende gasregio toeslagen.

Op de gas en elektriciteit pagina krijg je extra informatie over wat je maandelijks verbruik kan zijn op basis van je huishouden en type woning. Daarbij wordt er informatie aangeboden over het overstappen en verhuizen van een energieleverancier. Door een postcode in te voeren kan je precies zien wat de verwachte maandelijkse kosten bij jou verbruik en regio zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.