Ads Top

Warande biedt met 'Ewoning' ruimte aan energiezuinig wonen

Ewoning BV is van start gegaan met de verkoop van tien zeer energiezuinige woningen aan de rand van de Warande in Lelystad. Wethouder Jop Fackeldey van onder andere Wonen en Leo Hoksbergen, directeur van het in Hasselt gevestigde Ewoning BV, onthulden woensdag 22 april 2015 het bouwbord in de woonwijk Warande.

De Ewoningen zijn te koop vanaf € 159.950 v.o.n. Op woensdag 29 april start bij de verkopende makelaar, Van der Linden, de inschrijving en verkoop van dit project. Ook start dan de voorinschrijving van twee andere door Ewoning in Warande te realiseren projecten: 10 patiowoningen en 6 luxe twee-onder-een-kap bungalows.

Met de toevoeging van de Ewoningen is het aanbod aan nieuwbouwprojecten in Lelystads jongste woonwijk weer groter en gevarieerder geworden. Meerdere marktpartijen zien in Warande mogelijkheden om nieuwe woonproducten te ontwikkelen en in de aantrekkende woningmarkt aan de man te brengen. Ongetwijfeld dragen de voorziene groei- en ontwikkelingsperspectieven voor Lelystad, onder andere voor de luchthaven en overslaghaven Flevokust, bij aan deze positieve ontwikkeling.

De door Ewoning ontworpen en in Warande te realiseren woningen leveren energie op in plaats van dat ze energie opmaken. De Ewoningen bieden de bewoners een comfortabele en moderne manier van wonen, in combinatie met een besparing op grondstoffen.

Ewoning past de beste bouwkundige en installatietechnieken toe om de woningen zo energiezuinig mogelijk te maken. De Ewoningen worden winddicht, koudebrugvrij en met drievoudig glas gebouwd, voorzien met de beste EPS-isolatie en metselwerk voor de buitengevels. Ook zijn de Ewoningen compleet met berging en onderhoudsvriendelijk uitgerust met kunststof kozijnen. Alle energie die in de Ewoning voor bewoning gebruikt wordt, bestaat uit elektrische energie en stadsverwarming. Een gasaansluiting is niet nodig.

De Ewoning is standaard voorzien van drie zonnepanelen die elektrische energie opwekken. Een Ewoning met stadsverwarming en drie zonnepanelen bespaart voor een gemiddeld huishouden circa € 750,- per jaar aan energielasten in vergelijking met een gewone nieuwbouwwoning met stadsverwarming. Met de optie van extra zonnepanelen kan het energiegebruik van de woning zelfs naar vrijwel nul worden teruggebracht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.