Ads Top

Start e-bike project in Apeldoorn

Maandag 13 april 2015 heeft gedeputeerde Conny Bieze het startsein gegeven voor het e-bikeproject ‘ByCycle!’ op de Jacobus Fruytierschool in Apeldoorn. Samen met directeur Leo van Dijke en Marco Kalden van fietsenleverancier Sparta deelde zij 20 e-bikes uit aan scholieren van de scholengemeenschap.

Provincie Gelderland wil onderzoeken in hoeverre scholieren bereid zijn de bus te laten staan en met de e-bike naar school te reizen. Hiervoor worden 1 jaar lang per 10 schoolweken 20 e-bikes ingezet op verschillende middelbare scholen in Gelderland.

'ByCycle!' is een samenwerking van provincie Gelderland en fietsenfabrikant Sparta uit Apeldoorn. De deelnemende scholieren wonen op meer dan 10 kilometer afstand van school en reizen nu met de bus. De e-bikes worden uitgerust met track-and-trace-systeem (GPS), waarmee het reisgedrag kan worden gemonitord. Aan het einde van de pilot krijgen scholieren kans om tegen gereduceerd tarief een soortgelijke E-bike aan te schaffen.

Provincie Gelderland zoekt naar nieuwe, flexible vormen van vervoer om de regio ook in de toekomst bereikbaar te houden: het Flexnet. Het doel van het project ‘ByCycle!’ is inzicht te krijgen in de mogelijkheden van de E-bike ter vervanging en ter aanvulling van het regionale openbaar vervoer en de factoren die deze keuze beïnvloeden.

Gedeputeerde Conny Bieze: 'De e-bike is een alternatief voor scholieren die een lange afstand moeten afleggen om op school te komen. Snel, goedkoop en nog gezond ook!'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.