Ads Top

Enexis-dochter Fudura onderzoekt overname Cogas Meetdiensten

Fudura B.V., onderdeel van de Enexis Holding, onderzoekt de overname van Cogas Meetdiensten B.V.. Cogas Meetdiensten B.V. vormt onderdeel van de Overijsselse Cogasgroep uit Almelo. Fudura levert meet- en datadiensten voor de zakelijke markt en ontwerpt, bouwt en verhuurt energie-infrastructuur. Cogas Meetdiensten is actief in het verwerken en inzichtelijk maken van meetgegevens voor grootverbruikers. De intentieovereenkomst tussen Fudura en Cogas werd onlangs getekend.

René Pruijssers, directeur Fudura: "Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het terrein van energievoorziening, -transitie en verduurzaming. Bedrijven en instellingen vragen hoogwaardige adviezen en betrouwbare datadiensten met het oog op die verduurzaming. Fudura wil haar positie als adviseur en dienstverlener energievoorziening verder versterken. Cogas Meetdiensten beschikt over uitgebreide kennis van gasoplossingen en heeft een leidende positie in de glastuinbouw. Het bedrijf zou daarom goed passen in de portfolio van activiteiten van Fudura".

Michiel Kirch, directeur Cogas: "De metermarkt voor grootzakelijke klanten is sterk in beweging. Om in te spelen op de behoefte van zakelijke klanten worden producten en diensten in een steeds hoger tempo doorontwikkeld. Op dit moment hebben onze klanten een goed product- en dienstenaanbod en met de voorgenomen overname door Fudura blijft dit zo in de toekomst. Fudura is een bewezen speler in de metermarkt met een goed en innovatief product- en dienstenaanbod. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat zowel klanten als medewerkers goed terecht komen".

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.