Ads Top

SOLARWATT werkt samen met BMW i aan zonne-energiesysteem voor carport

SOLARWATT werkt samen met BMW i aan een elektrisch carportsysteem waarmee het mogelijk is om thuis via zonne-energie elektrische BMW i-voertuigen op te laden. SOLARWATT komt daarmee tegemoet aan de groeiende vraag van consumenten naar het zelf slim omgaan met energie en geld. Het systeem wordt beschikbaar voor de BMW i3 en i8.

Door gebruik te maken van de intelligentie van de SOLARWATT Energy Manager, biedt het systeem gebruikers de mogelijkheid efficiënt om te gaan met zowel zonne-energie als ingekochte elektriciteit. Met de tool krijgen zij realtime inzicht in de weersvoorspellingen en de verwachte zonnekracht, zodat ze het ideale tijdstip kunnen bepalen om hun BMW i op te laden.

Voor dagen waarop de zon niet schijnt, is het systeem slim genoeg om de auto op te laden op momenten dat de stroom het goedkoopst is. Daarvoor maakt het gebruik van de prijzen van de energieleverancier. Het SOLARWATT CARPORT SYSTEM wekt zonne-energie op aan de hand van zowel aantrekkelijk vormgegeven dakpanelen als zonnepanelen op de carport of garage om het BMW i-voertuig op te laden.

De SOLARWATT Energy Manager kan de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudiger dan ooit optimaliseren. Consumenten kunnen zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit produceren en opslaan om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening. Met de SOLARWATT Energy Manager kan niet alleen gemonitord worden hoeveel energie de zonnepanelen opwekken, maar kunnen ook bepaalde huishoudelijke apparaten worden aangestuurd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.