Ads Top

Noord-Nederlandse Energy Valley-regio aanwezig op Hannover Messe

Onder de titel 'Towards a fully networked industrial future' presenteren de Stichting Energy Valley, Gasunie, Hanzehogeschool Groningen, Energy Academy Europe, EnTranCe, TKI Gas, Energie Expo, Gemeente en Provincie Groningen en MKB-bedrijven zich van 13 tot en met 17 april op de Hannover Messe, Duitsland.

Voor Noord-Nederland is een goede grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van energie belangrijk om zich verder te kunnen ontwikkelen als Europees energiecentrum. De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld met vorig jaar 180.000 bezoekers in 5 dagen, 5000 exposanten en meer dan 100 verschillende nationaliteiten, verdeeld over 30 hallen.

In themapaviljoen Holland Energy House presenteert de Energy Valley-regio zich als dé plek voor slimme, creatieve en innovatieve (technologische) oplossingen voor de overgang naar een duurzame energievoorziening.

Tijdens de beurs kunnen bezoekers kennismaken met de meest actuele innovaties uit de Noordelijke regio; in het Holland Energy House daagt de Power 2 Gas Experience bezoekers uit om in beweging te komen om duurzame energie bij elkaar te fietsen en laat met behulp van Power2Gas raceauto's er direct op rijden. Ook kan men virtueel een bezoek brengen aan EnTranCe, de proeftuin voor duurzame energie op de Zernike Campus in Groningen waar bedrijven, onderzoekers en studenten samenwerken aan duurzame energietoepassingen.

Tijdens de Hannover Messe presenteren de kennisinstellingen ook hun energieonderwijs. Het aantal energieroutes en opleidingen groeit in antwoord op de te verwachten toenemende vraag naar (duurzame) energieprofessionals. Nieuw is onder andere de Master in Sustainable Energy System Management.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.