Ads Top

Duurzame Renovatiewinkel zoekt slimme ondernemers

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft een hoge ambitie: klimaatneutraal in 2050. Huiseigenaren kunnen in hun woning nog veel energie besparen, waardoor ze zuiniger, comfortabeler en toekomstbestendig worden. Om dit te stimuleren zijn de gemeente ’s-Hertogenbosch en Enexis op zoek naar slimme ondernemers voor het opzetten van een Duurzame Renovatiewinkel. Hiervoor is een bijdrage van 75.000 euro beschikbaar.

“De Duurzame Renovatiewinkel  wordt een plek waar bewoners informatie en advies krijgen over de verduurzaming van hun woning. Er worden ook maatregelen verkocht, variërend van zonnepanelen tot complete energieneutraal renovaties,” vertelt Pauline Slaa van de gemeente ’s-Hertogenbosch, “Het is een relatief nieuw concept, maar de potentiële markt is groot: in ’s-Hertogenbosch zijn maar liefst 30.000 huiseigenaren.”

Roeland van der Hoeven namens Enexis: “We zijn blij met ons nieuwe hoofdkantoor in het Paleiskwartier en willen graag iets terug doen voor ’s-Hertogenbosch. Energiebesparing is voor Enexis een belangrijk speerpunt, en van de Duurzame Renovatiewinkel profiteren alle inwoners van ’s-Hertogenbosch. “

Voor ondernemers is veel ruimte voor eigen invulling van het concept ‘winkel’. Zo mag het gaan om een echte winkel, maar ook om een rijdend concept of een pop-up winkel, bijvoorbeeld in een gerenoveerde woning. Er zijn wel een aantal criteria waaraan het plan moet voldoen, zoals een marketingplan en een begroting. De winkel moet in ieder geval een reeks van producten en concepten aanbieden, waaronder een complete ‘nul-op-de-meter’ renovatie. Hierbij wordt de woning zodanig aangepakt, dat de energierekening aan het eind van het jaar op nul staat. Hierbij sluit de winkel aan bij de ambitie van de grote Brabantse gemeenten en Provincie Noord-Brabant om een grootschalige renovatie van woningen naar nul-op-de-meter op gang te brengen: Stroomversnelling Brabant.

Op 9 juli wordt de winnaar officieel bekendgemaakt tijdens de aftrap van Stroomversnelling Brabant​. De Duurzame Renovatiewinkel opent uiterlijk in december 2015 haar deuren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.