Ads Top

ARCADIS en UN-Habitat: vijf jaar samen in Shelter programma

ARCADIS en UN-Habitat vieren het vijfjarig bestaan van het Shelter programma. UN-Habitat is de stedenorganisatie van de Verenigde Naties die zich bezighoudt met het bevorderen van sociale en duurzame stedenbouw. Het doel van deze samenwerking is het verbeteren van de leefomstandigheden in de snel groeiende steden over de hele wereld.

ARCADIS levert in dit programma pro bono kennis en expertise aan humanitaire projecten en draagt hiermee bij aan de kernactiviteiten van UN-Habitat. De samenwerking werd in maart 2010 getekend. In vijf jaar hebben over de hele wereld ruim vijftig missie, workshops en andere Shelter activiteiten plaatsgevonden. Meer dan vijfhonderd Arcadianen brachten hun expertise en ervaring in. Zo gingen er al snel collega’s naar Haïti na de dramatische aardbeving in 2011om te adviseren over de wederopbouw. In Tacloban op de Filippijnen werd een masterplan voor de herontwikkeling van de stad gemaakt na de verwoestende tyfoon in 2013. In Sri Lanka, Senegal en Costa Rica adviseerde ARCADIS op het gebied van kustbescherming en in Mongolië en Mozambique over aanpassingen tegen klimaatveranderingen.

Ondersecretaris-generaal van de Verenigde Naties en UN-Habitat Executive Director Executive Director van UN-HABITAT, Dr Joan Clos is van mening dat de private sector een sleutelrol kan spelen in het adresseren van de uitdagingen waarmee steden geconfronteerd worden. ,,ARCADIS medewerkers hebben een enorme inzet en toewijding getoond in het Shelter programma. Wij danken hen voor hun bijdrage en kijken uit naar nieuwe projecten om door te gaan met onze gezamenlijke inspanningen om de kwaliteit van het leven van stedelingen te bevorderen.’’

De laatste missie vond recentelijk plaats in de Filippijnen om UN-Habitat te steunen bij de ontwikkeling van meer duurzame steden. Het ARCADIS team bestond uit experts uit de Filippijnen, Chili, Nederland, de Verenigde Staten en Australië. De eerstvolgende Shelter missie is gepland naar Myanmar bij een demografisch onderzoek en stedelijke planning. In totaal zijn er tien Shelter missies gepland voor 2015.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.