Ads Top

Solar Team Eindhoven wint Driven Award

Solar Team Eindhoven heeft woensdagmiddag de eerste Driven Award gewonnen tijdens de afsluiting van de Automotive Week 2015. Ook ging het TU/e-studententeam aan de haal met de publieksprijs. 

De afsluiting op 1 april bestond onder andere uit de uitreiking van de Driven Award. ‘Driven' is een initiatief van de gemeente Helmond, dat onder deze noemer allerlei activiteiten en organisaties op het gebied van smart mobility in de regio wil verbinden. Met de gelijknamige award, die deze week voor het eerst werd uitgereikt, wil de stad bedenkers van slimme mobiliteitsoplossingen het podium geven 'dat ze verdienen. Hun vondsten zorgen er immers voor dat wij allemaal schoner, sneller en veiliger door het verkeer kunnen'. 

Zonnewagen Stella van Solar Team Eindhoven stak volgens de jury met kop en schouders boven de 34 inzendingen- uit. “De gezinsauto spreekt aan, staat dicht bij de markt, is duurzaam én er is gedacht vanuit de consument. Daarnaast was de presentatie van de enige dame in deze mannenwereld uitmuntend”, aldus de jury. De presentatie werd gegeven door Liselotte Kockelkoren, accountmanager van het Solar Team. Op 23 april presenteert het team haar eerste nieuwe plannen voor de auto waarmee zij in oktober van dit jaar opnieuw meedoen aan de World Solar Challenge.

Automotive Week
 Van 25 maart tot 1 april wisten ruim 1500 bezoekers de weg naar de Automotive Week te vinden. Bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, belangenorganisaties en overheden kwamen bij elkaar om kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen op het gebied van smart mobility. Nederland heeft de ambitie om koploper te zijn op het gebied van smart mobility. Op dit moment worden met de reeds ontwikkelde technologieën grootschalige testen uitgevoerd. De resultaten van deze testen zijn belangrijk om de komende jaren te kunnen opschalen naar een landelijke uitrol van smart mobility op de weg. In samenwerking met de overheid, marktpartijen en kennisinstellingen maakt Nederland de weg vrij voor de nabije toekomst van mobiliteit

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.