Ads Top

'Een volledig groene energievergelijker'

In Nederland stappen jaarlijks twee miljoen mensen over naar de andere energieleverancier. Dit gebeurt grotendeels via één van de 46 online energievergelijkers die milieuorganisatie WISE tijdens een recent onderzoek telde. Ondanks dit bizar grote aantal kwamen de onderzoekers geen vergelijkingssite tegen die consequent selecteert op duurzaamheid en alle fossiele- en kernenergieleveranciers buiten de deur houdt. Reden voor WISE om deze te ontwikkelen en te lanceren.

Markus Schmid, campagneleider groene stroom bij WISE: "nu kan iedereen met een gerust hart overstappen, we bieden alleen maar de keus tussen volledig groene energiebedrijven. Als je stroom en gas afneemt bij één van hen spaar je als gemiddeld huishouden jaarlijks tot 4000 kilo CO2 uit."

Op basis van jaarlijks onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse energieleveranciers heeft WISE de meest duurzame bedrijven geselecteerd voor deelname aan de vergelijkings- en overstapservice. Bedrijven als Greenchoice, Qurrent, Huismerk Energie en Pure Energie worden in de module op basis van hun prijsaanbod op volgorde gezet. Die aanbiedingen kunnen dus ook elke maand anders zijn, dat bepalen de energiebedrijven die aan de vergelijking meedoen zelf. Zo krijgt de consument, naast het groenste aanbod, ook altijd de beste prijs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.