Ads Top

Voorwaarden Energielening Amsterdam versoepeld

Het college van wethouders in Amsterdam investeert in duurzame energie en energiebesparing. Eigenaren van woningen, kleine verhuurders en verenigingen van eigenaren die maatregelen willen treffen om energie te besparen kunnen terecht bij de gemeente voor een energielening. Het gaat om maatregelen zoals dubbel glas, zonnepanelen en isolatie van vloer en dak.

In 2012 stelde het college een budget van 10 miljoen beschikbaar om leningen te verstrekken voor duurzame maatregelen. De regeling loopt nu 2,5 jaar; tot nu toe is er eenderde van het beschikbare budget ingezet.

Omdat een groot deel van het budget nog beschikbaar is heeft het college een aantal voorwaarden aangepast. Zo is het minimaal te lenen bedrag verlaagd van € 5000 naar €2.500 euro en komen woningen gebouwd na 2002 in aanmerking voor een lening. Ook mogen gemengde verenigingen van eigenaren (hierin zitten zowel eigenaren als verhuurders) een lening aanvragen.

De evaluatie en wijzigingsvoorstellen worden op 15 april besproken in de commissie Bouwen en Wonen en op 20 mei in de commissie Infrastructuur en Duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.