Ads Top

Ecotap Groen bedrijf van de maand

Vanwege de bijdrage die Ecoptap uit Boxtel levert aan het milieu en vanwege de bijzondere bedrijfsvoering, onderscheidde de provincie Noord-Brabant het bedrijf met de oorkonde ‘Groen bedrijf van de maand’. 

Wie met z’n elektrische fiets of scooter op stap gaat, loopt steeds vaker kans dat hij onderweg energie kan ‘tanken’ bij een groene metalen paal van Ecotap. Het bedrijf in Boxtel gaat als een speer en is inmiddels marktleider in het maken van oplaadstations voor elektrische auto's, elektrische fietsen, scooters en boten. Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie) reikte de oorkonde uit aan Kees van Bergen, de trotse directeur van Ecotap. Volgens Van den Hout laat het Boxtelse bedrijf zien dat aandacht voor duurzaamheid en een gezond milieu heel goed samengaat met economische belangen.

Van Bergen is helemaal enthousiast over de producten die hij op de markt zet, maar nog meer over de mensen die ze maken en verkopen. Dat zijn bijna allemaal mensen die in het verleden een serieuze afstand hadden tot de arbeidsmarkt: ‘Als je niks mankeert, kom je er hier niet in’. Met de nodige persoonlijke begeleiding zorgt het management ervoor dat de medewerkers op hun taak berekend zijn. En dan zijn ze ook echt goed. ‘Heb je er wel eens over nagedacht wat het met je zou doen als je heel graag aan de slag wilt en kunt, maar toch niet aan de bak komt? Dan is de kans groot dat je iedereen wel eens versteld wilt laten staan over je vaardigheden. Die energie stelt mensen tot grootse prestaties in staat. En dan ben ik maar wat blij dat zij bij Ecotap werken’, aldus Van Bergen.

Het verhaal van Ecotap is krachtig door zijn eenvoud. De oplaadpalen die het bedrijf levert zijn stevig en betaalbaar. Afnemers, vaak gemeenten en (horeca)bedrijven, kunnen in de regel subsidie krijgen om de aanschaf aantrekkelijker te maken. Voor de elektriciteit aan de paal betaalt de consument net zoveel als thuis: een kwartje per KwH. ‘Het kwartje van Kees’ zegt Van Bergen gekscherend. ‘Duurder mag het niet zijn, want anders begint niemand er meer aan en sla je de plank mis’.

Met personeel uit de buurt en leveranciers uit Brabant, levert Ecotap inmiddels oplaadpalen over de hele wereld. En ook de markt in Nederland vertoont een toenemende vraag. Van Bergen: ‘Per week lopen hier wel een stuk of tien wethouders rond die komen kijken hoe het hier werkt. Mooi toch, dat we met Nederland koploper zijn in het elektrisch rijden en dat wij daar hier in Boxtel zo’n bijdrage aan kunnen leveren’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.