Ads Top

Amsterdam verduurzaamt sociale huurwoningen

Met een slag op de gong vraagt wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid) aandacht voor plaatsing van de eerste zonnepanelen op individuele huurwoningen van woningcorporatie Eigen Haard.

Komend jaar worden er meer dan 7.500 panelen geplaatst op huurwoningen. Daarmee is dit project het grootste in zijn soort in Nederland. Door gebruik van een ESCo (Energy Service Company) wordt de woningcorporatie volledig ontzorgd gedurende 20 jaar voor wat betreft realisatie,  financiering, monitoring en onderhoud van de zonnepanelen. De financiering van de zonnepanelen legt géén beslag op de investeringsruimte van woningcorporaties. Huurders delen mee in de opbrengst via een lagere energierekening Het project is ontwikkeld door HuurDeZon en wordt gefinancierd door het Amsterdams Klimaat & Energiefonds, het Amsterdams Investeringsfonds en BNG Bank.

Wethouder Abdeluheb Choho hoopt op een verdere uitrol: "De doelstelling van de gemeente Amsterdam is dat er in 2020 per inwoner 20% meer duurzame energie wordt geproduceerd dan in 2013, onder andere door het gebruik van zonnepanelen te stimuleren. Dit concept is in principe bruikbaar voor alle corporaties. Zo’n 45% van de woningvoorraad in Amsterdam is in bezit van de corporaties. Daarmee is de potentiële opbrengst enorm."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.