Ads Top

Misleiding door energievergelijkers?

Het is aan de ACM om te beoordelen of er sprake is van handelen in strijd met de regels over oneerlijke handelspraktijken, stelt minister Kamp in antwoord op Kamervragen. Kamerlid Smaling wilde opheldering over een artikel waaruit bleek dat energievergelijkingswebsites 'misleidend' zijn voor de van energieleverancier wisselende klant die geïnteresseerd is in duurzame energie.

Daarnaast wordt de minister gevraagd of hij bekend is met de vergoeding van 70 euro die de vergelijkingswebsites per overstapper ontvangt en of de stelling juist is dat energieleveranciers goedkope energie uit kolencentrales inkopen en deze vervolgens als groene energie verkopen.

Kamp geeft aan dat het verdienmodel per website kan verschillen. Daarbij bestaat uiteraard de kans dat een verdienmodel van invloed kan zijn op de onafhankelijkheid van een vergelijkingswebsite. Het is volgens de minister niet mogelijk dat grijze stroom 'vergroend' wordt, wel is het gebruikelijk dat gecertificeerde groene stroom fysiek samen met de grijze stroom vervoerd wordt. Hierbij raken de twee typen stroom met elkaar vermengd en in het vervolg is het niet mogelijk om deze typen van elkaar te scheiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.