Ads Top

Hilversumse bedrijven dingen mee naar P-Nuts Awards

Twee Hilversumse initiatieven dingen mee naar de P-Nuts Awards: Meentkracht en Hilversum Verbonden. De P-Nuts Awards is de vak- en publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan lokale, duurzame energie-initiatieven. De uitreiking van deze prijs is dinsdag 16 april.

Meentkracht is een bewonersinitiatief in de Hilversumse Meent. Vorig jaar is Meentkracht gestart om de krachten te bundelen en met elkaar energie te besparen om zo de Meent te verduurzamen. Toen hebben vijfendertig gezinnen collectief maatregelen getroffen aan hun woning. Vorig week is de tweede ronde gestart met een zeer druk bezochte informatiebijeenkomst.

Hilversum Verbonden stimuleert samenwerking en verduurzaming. Ze faciliteren vernieuwers met constructieve ideeën, ondersteunen nieuwe burgerinitiatieven en nemen zo nodig zelf het initiatief. Ze hebben al veel georganiseerd, zoals het Repair Café en de maatschappelijke beursvloer. Ze ondersteunen ook Meentkracht en zijn de drijvende kracht om vergelijkbare initiatieven in Hilversum Oost en Zuid te realiseren.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.