Ads Top

Orange Solar Power start met zonnepanelenfabriek in West-Brabant

Orange Solar Power wil in West-Brabant een zonnepanelenfabriek realiseren met een productiecapaciteit van 70 megawatt, oftewel zo’n 280.000 zonnepanelen. De fabriek moet uiteindelijk werk bieden aan 60 mensen en wordt in fases gerealiseerd.

Met de opening van de nieuwe fabriek hoopt de directie de terugkeer van de Europese zonnecel industrie in te luiden. ‘Waar in de afgelopen jaren in Europa en ook in Nederland de zonnepanelenproductie grotendeels verdwenen is, is dit het startschot voor een revival’, aldus, Guust Verpaalen (CEO) en Walter van Loon (CCO en oprichter van Orange Solar Power). ‘De directe investering in de nieuwe fabriek bedraagt in totaal ongeveer 5 miljoen euro en dit zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de regionale werkgelegenheid.’

In fase 1 van ons project wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 15 megawatt gebouwd voor standaard zonnepanelen en de zogenaamde ‘Monoflex’ modules. In fase 2 wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 55 megawatt gebouwd voor ‘standaard’ zonnepanelen. Deze productielijn zal eind 2015 operationeel zijn. De fabriek zal te zijner tijd werk bieden aan 60 mensen.

Orange Solar Power is opgericht in 2012 en richt zich sinds haar start op de productie en de verkoop van zonnepanelen. Daarbij gaat het zowel om standaard zonnepanelen als om de flexibele Monoflex zonnepanelen. Tot de klantenkring van Orange Solar Power behoren onder meer bedrijven als Eneco, Google, Sabic en SolarNRG.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.