Ads Top

Enexis en Alliander sluiten overeenkomst op hoofdlijnen inzake ruil regionale netwerken

Netwerkbedrijven Enexis en Alliander hebben een overeenkomst op hoofdlijnen gesloten over de  ruil van regionale netwerken. Deze ruil betreft de energienetwerken van Enexis in Friesland en de Noordoostpolder, en die van Alliander in de regio Eindhoven en Zuidoost-Brabant (Endinet) en moet op 1 januari 2016 een feit zijn. De ruil past binnen het beleid van de overheid om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren.

Door elektriciteits- en gasnetten in deze gebieden in één hand te brengen ontstaat een situatie die duidelijk is voor klanten en een efficiëntere werkwijze mogelijk maakt. De uit te ruilen netwerken sluiten bovendien uitstekend aan bij de bestaande distributienetwerken van beide partijen. Bij Enexis gaat het om 51.000 elektriciteits- en 196.000 gasaansluitingen in Friesland en 28.000 elektriciteits- en 27.000 gasaansluitingen in de Noordoostpolder. Bij Endinet gaat het om respectievelijk 108.000 en 398.000 aansluitingen.

Op grond van deze overeenkomst op hoofdlijnen gaan Enexis en Alliander verder in gesprek en zal het resterende deel van het boekenonderzoek worden uitgevoerd. Verdere afstemming met medezeggenschap, vakbonden en toezichthouders moet leiden tot een definitieve overeenkomst, waarna de transactie wordt voorgelegd aan aandeelhouders.​

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.