Ads Top

Rijkssubsidie voor project zonnestroom daken sporthallen

Een subsidie van het Rijk zorgt ervoor dat de projecten voor het opwekken van zonnestroom vanaf de daken van drie sporthallen in Amersfoort definitief van start kunnen. Onlangs kende het Rijk een subsidie toe van ruim €470.000,- over een periode van 15 jaar.

Het is nog steeds mogelijk voor deelnemers om zich aan te melden voor het project. Op 30 april en 18 mei 2015 zijn er informatiebijeenkomsten.

Amersfoort wil het opwekken van stroom door gebruik van zonnepanelen aanmoedigen. Omdat niet iedereen zelf beschikt over een dak dat geschikt is voor plaatsing van zonnepanelen, besloot de gemeente vorig jaar daken van sporthallen beschikbaar te stellen aan de stad. In eerste instantie gaat het om drie daken. Inwoners, verenigd in een energiecoöperatie, kunnen er vervolgens zonnepanelen op plaatsen.

De gemeente stelt de subsidie beschikbaar aan de energiecoöperaties die de zonnestroominstallaties op deze drie daken gaan exploiteren. Hiermee komt deze ten goede aan het rendement van de deelnemers.

Inmiddels hebben zich  zo’n 150 deelnemers aangemeld en er is nog volop gelegenheid voor nieuwe deelnemers om mee te doen.  Binnenkort zijn er weer informatiebijeenkomsten voor deelnemers en andere belangstellenden. Deelnemers kunnen kiezen bij welke sporthal ze zich willen aansluiten; het is nu niet meer nodig om in het postcodegebied rond de sporthal te wonen.

Op 30 april verzorgt Eve Energy een informatiebijeenkomst over Zonnedak Zielhorst in sporthal Zielhorst aan de Trompetstraat. Aanvangstijd is 19:30 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven via info@eveenergy.com.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.