Ads Top

Topfund CO2-Fonds officieel gelanceerd

Topfund start met het beleggingsfonds Topfund CO2-Fonds. Het fonds dat inspeelt op de handel in CO2-emissierechten is na het Arbitrage en Crypto Fonds inmiddels het derde fonds dat de Nederlandse nichespeler in alternatieve beleggingen beheert.

Het Topfund CO2-Fonds handelt en belegt in wereldwijde CO2-emissierechten, waarbij emissiehandel bedrijven een keuze geeft: betalen voor rechten om CO2 uit te stoten (waarbij 1 emissierecht een bedrijf het recht geeft om 1 ton CO2 uit te stoten) of dat geld investeren in schonere productiemethoden zodat de CO2-uitstoot – blijvend – omlaag gaat.

Het aantal beschikbare emissierechten - dat voor een groot deel wordt bepaald door de Europese Unie - is beperkt en gaat elk jaar omlaag. Topfund speelt met de lancering van het CO2-Fonds in op dit afnemende aanbod van emissierechten, waarbij in- en uitstapmomenten worden bepaald aan de hand van de verhouding tussen vraag naar en aanbod.

Het fonds wordt actief beheerd, waarbij wereldwijd CO2-certificaten worden gekocht en verkocht via emissiehandelsregelingen. Daarnaast kan er ook worden gehandeld in andere aan CO2 gelieerde producten en/of worden geparticipeerd in professionele aan CO2 gelieerde fondsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.