Ads Top

CrossWind en Oceans of Energy voegen offshore solar toe aan het Hollandse Kust Noord offshore wind park

Oceans of Energy heeft de opdracht gekregen voor het installeren en exploiteren van offshore zonne-energie in het offshore windpark Hollandse Kust Noord van CrossWind, een joint venture tussen Shell en Eneco. Dit is het eerste offshore zonnepark ter wereld dat wordt aangesloten, geïnstalleerd en geëxploiteerd binnen een windpark in hoge golven. Het zonnepark op zee wordt in 2025 gerealiseerd, het windpark is eind 2023 operationeel.

Met offshore zonne-energie binnen de offshore wind is het mogelijk om ook op zonnige maar minder winderige dagen energie op te wekken en zo de benutting van de infrastructuur van het offshore elektriciteitsnet te vergroten. De zonnepanelen komen in de ruimte tussen de offshore windturbines te liggen, een efficiënte manier om de zee-ruimte te delen. Het Hollandse Kust Noord-project van CrossWind is een innovatief offshore windpark dat geavanceerde technologieën en technische oplossingen zal gebruiken om de flexibiliteit van offshore windparken te verbeteren.

Het project heeft veel primeurs:

Eerste windpark ter wereld met een offshore combinatie van batterijopslag en round-trip groene waterstof geproduceerd uit offshore windenergie op MegaWatt-schaal.
Eerste windpark dat zich heeft gecommitteerd om offshore wake control-technologieën te ontwikkelen en te demonstreren, zoals closed-loop actieve wake steering in combinatie met de nieuwe actieve wake mixing om de efficiëntie van windparken te verhogen.
Eerste offshore zonne-energiesysteem ter wereld elektrisch aangesloten en geëxploiteerd in een windpark in ruwe zee-condities.
Offshore zonne-energie is een veelbelovend gebied binnen de ontwikkeling van hernieuwbare energie

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.