Ads Top

Fluvius en W-technics zetten sterk in op circulariteit

Tegen 2028 wil Fluvius alle openbare verlichtingspunten vervangen door energiezuinige LED lampen. Om de oude armaturen op een juiste manier te demonteren werkt het netbedrijf samen met W-technics, een maatwerkbedrijf uit Zele. Een win voor het milieu én voor de sociale werkgelegenheid.

Bij W-technics ligt de focus niet alleen op circulaire projecten, vertelt An Vermeulen, Account Manager bij W-technics, 'maar ook op sociale tewerkstelling. Er komt namelijk heel wat manuele arbeid te pas bij de demontage van de verschillende producten die het netbedrijf ons aanbiedt. Dat zijn trouwens niet enkel verlichtingsarmaturen. Ook oude voetpadkasten verwerken we voor hen op dezelfde manier.'

In de praktijk overstijgen de volumes van de voetpadkasten zelfs die van de openbare verlichting. Zo’n kast is dan ook omvangrijker dan een straatlamp. Concreet heeft W-technics in het afgelopen jaar al ongeveer 20 containers met voetpadkasten verwerkt, goed voor ongeveer 35 ton. Daartegenover staan 5 containers met OV-armaturen of ongeveer 15 ton. Wat betreft tewerkstelling komt dat alles samen neer op de te werkstelling van 6 voltijdse personen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.