Ads Top

ENGIE zet in op grootschalige batterijparken

ENGIE wil grootschalige batterijprojecten te ontwikkelen in België. Het bedrijf heeft vergunningsaanvragen ingediend voor drie nieuwe batterijparken op zijn sites in Kallo, Drogenbos en Vilvoorde, met een totaal elektrisch vermogen van 380 MW.

Deze installaties kunnen een belangrijke schakel vormen in het opvangen van de stijgende nood aan flexibiliteit in het elektriciteitsnetwerk. Bovendien kunnen ze de productie van hernieuwbare energiebronnen stimuleren, piekprijzen afvlakken en een sterke ondersteuning bieden aan het elektriciteitsnet.

Met de spaarbekkencentrale van Coo beschikt ENGIE al over een grootschalige energieopslag (1080 MW), die al meer dan 50 jaar een centrale rol speelt in de Belgische energiemix. In de huidige context waarin ecologische, economische en bevoorradingszekerheidsuitdagingen meer dan ooit samen komen, is ENGIE vastberaden om de komende jaren bijkomende opslagprojecten in België te ontwikkelen, te installeren en uit te baten.

ENGIE heeft daarom verschillende locaties in ons land bestudeerd op haalbaarheid. Hieruit zijn, in eerste fase, drie sites naar voren gekomen die het meest in aanmerking komen om er nieuwe batterijparken te ontwikkelen: Kallo, Drogenbos en Vilvoorde. Deze terreinen, die eigendom zijn van ENGIE, beschikken over de nodige ruimte, faciliteiten en mogelijke aansluitingen op het hoogspanningsnet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.