Ads Top

AGC Glass Europe neemt groene stroom af van 14 Luminus windturbines

Glasproducent AGC Glass Europe en Luminus hebben een stroomafnameovereenkomst gesloten voor de levering van 67 GWh groene stroom. AGC zal hiermee haar bestaande productieproces in België verder verduurzamen.

De onlangs afgesloten stroomafnameovereenkomst, een zogenaamde Corporate Power Purchase Agreement (CPPA), heeft betrekking op de volledige productie van veertien Luminus windturbines in Ciney en Dinant en omvat de jaarlijkse aankoop en levering van ± 67 GWh windenergie aan AGC Glass gedurende de komende jaren. ​

Deze langdurige overeenkomst zal een belangrijke bijdrage leveren aan de routekaart van AGC Glass Europe op weg naar CO2-neutraliteit. Door het aandeel hernieuwbare energie in het totale energieverbruik van haar Belgische productiefaciliteiten te verhogen, komt AGC weer een stap dichter bij het streven om haar vlakglasproductie voor de bouw, de auto-industrie en verschillende andere sectoren nog duurzamer te maken.

AGC zet ook zelf in op lokaal geproduceerde groene stroom op haar productiesites. Luminus bouwde hiervoor al in 2021 een windturbine op de site van AGC in Seneffe, wat de eerste windturbine wereldwijd was voor de glasproducent, en wat ook kaderde binnen het beleid van AGC Glass Europe om koolstofneutraliteit te bereiken. Dankzij deze windturbine wordt ieder jaar 1.350 ton CO2 vermeden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.